27 Şubat 2014 Perşembe

Turnuva Detayları ve Stratejiler

Turnuva etkinken, turnuva imgesine tıklayıp, "Etkinlik Detayları"  kısmından kazanılacak ödülleri görebilirsiniz.
Turnuva genellikle 5 - 6 saat sürelerle yapılıyor. Bazı özel turnuvalar 3, 8 veya 24 saatlik olabiliyor. Turnuvaya katılmak için özel bir işlem yapmanıza gerek yok. Güç turnuvasındaysanız; eğer gücünüzde artma-azalma olursa veya birlik öldürme turnuvasındaysanız; saldırı ve savunma sırasında düşman askerlerini keserseniz turnuvaya otomatikman katılmış oluyorsunuz.

Şimdiye kadar düzenlenen turnuvalarda genellikle ilk 20 ye girenlere ödül verildi. Çok nadiren bazı farklı özel turnuvalarda ilk 50 ye ödüller veriliyor.

1. olan büyük ödülün sahibi oluyor
2. ve 3. olanlar eşdeğer ödüller alıyor.
4. - 10. olanlar eşdeğer ödüller alıyor.
11. - 20. olanlar eşdeğer ödüller alıyor.

NOT: Son zamanlarda bazı turnuvalarda 4 - 5. olanlarla 6 - 10. olanlara farklı eşdeğer ödüller verilmeye başlandı.

Şimdiye kadar 4 amaca yönelik turnuvalar düzenlendi ama bundan sonra da böyle gidecek diye birşey yok tabii ki. Yeni askerler, dragonlar, adalar ve güncellemelerle birlikte farklı kategorilerde, ödüllerde ve farklı seviyelere göre değişiklikler gösterebilir. Bu yazıda başlıca 4 turnuvayı detaylı olarak yazdım. Diğer turnuvalarda da çok aşırı farklılıklar olacağını zannetmiyorum. Benzer şekillerde kendi taktik ve stratejilerinizi belirleyebilirsiniz.

1. Güç Turnuvası: Bu turnuvada her türlü asker ürettiğinizde ve bina geliştirdiğiniz anda kazanılan güç kadar turnuvada bir güç artışı puanınız görünecektir.
2. Birlik Eğitme Turnuvası: Bu turnuvada her türlü asker ürettiğinizde ve bina geliştirdiğiniz de kazanılan güç kadar turnuvada bir güç artışı puanınız olmayacaktır. Bu turnuvada önce "Etkinlik Detayları" kısmına girip, turnuvada güç getirecek askerlerin birim güçlerinin yanı sıra bir de katsayı değerlerini göreceksiniz. Örnek verecek olursak;
1 adet Çevik Akıncı Ejderhanın gücü normalde 5'tir. Diyelim ki  katsayısı olarak bu askerin yanına 9 yazmışlar. O zaman adet Çevik Akıncı Ejderhanın size turnuvada kazandıracağı güç [9 x 5 = 45] olur. Bu turnuvada bina geliştirmeniz size turnuvada puan olarak gelmeyecektir. Aşağıda verdiğim resim anlamanıza yardımcı olacaktır. Aynı durum Zehirli Pençe için de geçerlidir.
Dikkat: Eğer "Etkinlik Detayları" kısmına baktığınızda göremediğiniz bir asker varsa, siz o askerden istediğiniz kadar yapın güç kazanamayacaksınız.

NOT: Birliklerin güçlerinin yanı sıra bir de katsayılarla çarpım oldupundan dolayı turnuvadaki güç kazanma oranları normalden yüksek görünecektir. Turnuvada kazandığınız kadar gücünüz artmayacaktır. Gücünüz ürettiğiniz birliklerin normal birim gücü kadar artacaktır.

3. Birlik Öldürme Turnuvası: Bu turnuvada birlik eğitmekten ziyade, saldırı ve savunma esnasında kestiğiniz birliklerin güçlerinin toplamına göre bir sıralama söz konusudur. Örnek verecek olursak;
100 Piyade keserseniz: 100 x 1 =100 puan artışı olacaktır.
100 Dev keserseniz: 100 x 10 = 1000 puan artışı olacaktır.
Bu turnuvada genellikle verilen ödüller:
4. İttifak Güç Turnuvası: Bu turnuvada her türlü asker ürettiğinizde ve bina geliştirdiğiniz anda kazanılan güç kadar bir güç artışı puanınız olacaktır. ancak turnuva bu kadarla sınırlı değil. Sadece sizin bireysel olarak güçlenmeniz yetersiz kalacaktır. Bu turnuvada; üyesi olduğunuz ittifaktaki diğer üyelerin de güç artışları toplanarak, turnuvada puan listesinde ittifak adıyla toplam olarak görünüyor. 

NOT: Bazı server larda (Örnek: Meropis) 1. 2. ve 3. olarak ödülleri alan ittifakların, turnuvanın bitişine yakın bir zamanda, önceden ittifakta olmayan kişileri de ittifaka dahil ederek onların da ödüllerden faydalanmasını sağlıyor. Çıkarınız için kendi server ınızda da bu gibi uygulamalar yapılabilir.

TURNUVA STRATEJİLERİ

1. İnşaatı Kullanmak: Binalarını geliştirdikçe(Güç Turnuvasında) turnuvada da gücünüz az da olsa artacaktır. Düşük seviyedeki binalarınız kısa sürelerde gelişerek az da olsa turnuvada size avantaj sağlayabilir. Uzun süren inşaatları yapmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca binaları geliştirirken turnuva bitiş zamanını da göz önünde tutmanızda fayda olacaktır.

2. Eğitimi Kullanmak: Öncelikler garnizon sayısınız çok ve garnizonlarınızın seviyelerinin yüksek olması her zaman avantajınıza olacaktır. Ana şehir ve ilk 3 ada için konuşursak kendimden örnek vereyim. 33 garnizonun 23'ü 19 seviye 10 tanesi 20 seviye. Tabii ki hepsini 20 seviye yaptığınızda eğitiminiz daha da hızlanacak ve askerleriniz çok faha hızlı çıkackatır. Bu özellik sizi turnuvada diğerlerinin önüne geçmenizi sağlayacaktır. Örnek verirsek; 25 garnizonu olan birisi 5000 piyadeyi 1 saatte yaparken, 33 garnizonla ben 35dk da yapıyorum... Burada bir de püf nokta var. En hızlı şekilde güçlenebilmeniz için hangi askerden yapmanız gerekir? Cevap kesinlikle piyade arkadaşlar. Oyunda bazı oyuncular casus yapın falan diyebilirler, bunlar onların hesap yeteneğinin zayıflığından veya çokbilmiş görünmek istemesinden ya da sizin kazanmanızı yavaşlatmak istemesinden olabilir :) 1 casusun güç getiri 2, 1 piyadenin güç getirisi 1 dir. Özellikle bunu kullananlar olabilir. Casus 2 katı güç veriyor falan gibi savunmalar yapanlara cevap olarak şöyle diyorum: Öyleyse dev yapalım 1 dev 10 güç veriyor :) Hatta kısa bir hesapla size bir örnekle kıyaslamasını da yapayım:
Güç eşitliği olarak; 5000 Piyade = 2500 Casus
Aşağıdaki resimdeki bilgiler benim profilimdeki değerler. 5k güç kazanabilmek için hangisi mantıklı siz karar verin(askerlerin çıkma süresine dikkat!). 2,5k casusa nazaran 5k piyade yaparken daha fazla yiyeceğe ihtiyacınız olacaktır. Bunu kullanarak casus yapın diyenlere de itibar etmeyin derim. Gene de karar sizin :)
3. Yakut Kullanmak: 1. ve 2. de kazanılan gücü ezecek derecede büyük güçler kazanma şansı veren bir alternatif. Eğer paranız varsa turnuvada dereceye girmek hiç de zor değil.Yakut alırken kesinlikle acele etmeyiniz.

A) Yakut Alırken Kazanma: Öncelikler yakut alırken kazanmayı bilmeniz lazım. Kısa süreli teklifleri iyi değerlendirmelisiniz. Gerekirse acele etmeyip bekleyiniz ve size uygun olan teklifi seçip ona gore yakut alımı yaparsanız en az 2 kat daha karlı olacağınızı garanti edebilirim. Kısa süreli tekliflerin listesini incelemek için TIKLAYINIZ.
Ben bu kısa süreli teklifler arasından en çok 100 Yakut alana 2x Chronos Çantası + Araç Gereç vereni almanızı tavsiye ediyorum. Çünkü en karlı olan yakutunuzun yanısıra hıza verdiği hızların da sizi turnuvada eğitimi hızlandırarak sizi turnuvada daha üst sıralara taşıyacaktır.

B) Yakut Harcarken Kazanma: Turnuvada en büyük gücü bu kısımdan kazanıyorlar. Yani yakutu harcarken. Peki yakutları nereye harcıyorlar? Yakutları "Ejderha Kasası Çılgınlığı" kısmında eğer iyi teklifler varsa orada ve en çok da mağazaya gelen sandıklara harcayarak, içinden çıkan askerlerin getirdiği güçlerle kazanıyorlar. Peki hangi sandıkları açıyorlar? En kârlı olanı ilk sırada olacak şekilde aşağıda sandıkları sıraladım.
1. Sandık: Cehennem Devleri Sandığı
2. Sandık: Ezici Birlik Sandığı
3. Sandık: Cupid'in Alevli Oku Sandığı
4. Sandık: Hızlı Sürü Birlik Sandığı
5. Sandık: Savaş Pençesi Birlik Sandığı
6. Sandık: Kralın Ordusu Sandığı
7. Sandık: Ares Savaş Sandığı
Sandıkların içerikleri ve fiyatlarını da öğrenmek istiyorsanız TIKLAYINIZ.

Ek Bilgi: Bazı oyuncular yukarıda da belirttiğim gibi sandıkları alıp açtıktan sonra askerleri hemen kullanmayıp, turnuvanın son 30 dk sı veya son 15 - 10 dk sın falan askerleri kullanarak son anlarda öne geçerek iyi sıralamalara geliyorlar. (1 asker paketini "Kullan" a tıklamanız ve askerin birliklerinize katılma süresi yaklaşık 3 - 4 sn sürüyor. İnternet bağlantı hızınıza da bağlı olarak değişebilir.)Tabii ki bunu yapanlar ne kadar güç kazanacağının hesabını da yaparak bu askerleri kullanıyorlar. Eğer kullansalar da sıralamaya giremeyecekse hiç açmamayı tercih ederek başka bir turnuva için saklıyor. Benim oynadığım server(Merpois) da oyuncuların % 99'u bu stratejiyi kullanıyor fakat benim tercihim farklı :) Ben katıldığımda, katılır katılmaz elimdeki tüm imkanlarla yapabileceğim kadar gücü yapıyorum ve niyetimi belli ediyorum. Diğer katılanlar da zaten basılan gücü görüyor ve sıralamada istediği yere giremeyeceğini görenler hiç kasmıyor ve oyuncuların % 99'unun anti strateji ile oynamasının avantajını burada yaşıyorum :) Aynı zamanda da eğitimden piyade basarak güç kazanıyorum. Elimdeki hızları da piyade üretimini hızlandırmak için kullanıyorum. Kullanırken de özellikle elimdeki hızlandırmaların süresi kadar piyade basıp eğitimi anında bitirip hemen yeni eğitime başlıyorum. (Bu piyade eğitimi için özellikle yüksek miktarlarda yiyecek ve kereste ihtiyacınız olacaktır.) Ben size illa ki böyle oynayın demiyorum, desem de kaybedebilirsiniz. Çünkü diğer server lardaki durumu da takip ederek ona göre bir strateji belirlemenizde fayda var. Yani bir kaç turnuvayı yakından izleyip güç durumları nasıl gelişiyor, güçler ani olarak turnuvanın ilk saatlerinde mi son saatlerinde mi artıyor. Bizim milletimizde genelde sporcu kafalı olduğu için son çeyreği görünce abanmak gibi bir özelliği var. Ben bu özelliği kendi lehime kullanabiliyorum. Burada aynı zamanda hızlarınızın toplamını bulup, yapabileceğiniz maksimum piyade sayısını öngörerek eğitimden ne kadar güç kazanacağınızı da hesaplamakta fayda var. (Oyunda kullanılan hızlandırmaları görmek için TIKLAYINIZ.) Eğer elinizde Testronius hızlandırıcılarından varsa, bunları mümkün oldukça elinizdeki tüm atıl nüfusu kullanarak asker bastıktan sonra bu eğitimi hızlandırmak için Testronius hızlandırıcınızı kullanmanız sizin lehinize olacaktır. Bir de turnuvayı kazandığınızda aldığınız askerleri hemen kullanamayıp bir başka turnuvada kullanırsanız, o askerlerden de gelecek olan güç size yeni turnuvada da avantaj sağlayacaktır.

NOT: Yakut alıp, yakutlarla Chronos Çantası almak yerine sandık almak daha mantıklı olacaktır, tercih sizin. Dragon Mağarasında kazandığınız askerleri ve hızları da biriktirip turnuvada az da olsa gücünüzü arttırması için kullanabilirsiniz. Ayrıca antropus kamplarından kazanacağınız hızlandırmaları da turnuvalarda piyade eğitmek için kullanabilirsiniz.

* Konuyu elimden geldikçe güncellemeye dikkat edeceğim. İstek, soru ve önerilerinizi yorum yaparak bildirebilirsiniz...

Turnuvada başarılar dilerim :)

5 yorum:

  1. BİR KAC KİŞİ İLE KONUSTUM İYİLESTIRME HAVUZUNDAN SOZ ETTİLER ÖLDURUP TEKRAR CANLANDIRIOM DEDİLER BU İŞE YARAR MI (BENDE DAHA ADALAR ACIK DEIL)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyileştirme Havuzu, saldırı ve savunma sırasında ölen askerlerinin bir kısmını geri canlandırmaya yarıyor. 1 2 tane yapman pek işini görmeyecektir 5 kadar yapmak işe yarar farklar yaratabilir ancak askerlerin ölecek de.. onlar havuza gelecek de.. canlansınlar diye günlerce bekleyeceksin de... uzun iş. Havuz yerine garnizon yapıp eğitim hızını arttırsan ölen askerlerini kurtarmaktansa yerine yenisini basmak daha hızlı olur. Kendimden örnekle; bende adalar açık ama 1 tane bile iyileştirme havuzu yapmadım, onların yerine garnizon yaptım. Tek avantajı var havuzun, o da garnizonlarından eğitimden asker cıkarken aynı zamanda ölen askerlerinin bir kısmı da iyileşiyor. Aynı anda 2 farklı eğitim yapmış gibi oluyorsun. Karar sana kalmış :)

      Sil
    2. fakat yiyecek büyük sorun. Yiyeceği elimizde tutmak için neler yapabiliriz ?

      Sil
    3. Yüksek seviyeli Antropus kamplarından, oyunu bırakmış olanların iyi yiyecek üretimi olanlardan olabilir ya da ittifakınız varsa ittifakınızdakilerden yardım isterseniz onlar da yiyecek toplayıp turnuva esnasında size yardımcı olabilir. Daha fazla yiyecek depolayabilmek için garnizonlarınızın seviyesini 19 ve 20 seviyelere geliştirmeniz lazım. her 19 seviye yaptığınız garnizon 30K, 20 seviye yaptığınız her garnizon da 300K saklıyor. Hesabını yaparsanız kayda değer bir saklama kapasitesine ulaşabilirsiniz. İyi oyunlar.

      Sil
  2. andropus kamplarına seri saldırlar yapmama rağmen hızlandırma göremiyorum... belirli bi seviyedeki kamplara mı saldırmak gerekiyor... yoksa uygulamadan kalktımı ?

    YanıtlaSil