20 Mart 2014 Perşembe

3.2.0 Güncellemesi ile Gelen Yenilikler

Yeni güncelleme ile oyuna bahar havası verilmeye çalışılmış. Çiçekler, böcekler, kuşlar, tavşanlar falan... Yeni dragon zırhları ve kostümleri gelmiş ancak şu an için kullanılabilir değil. Yakında etkinliklerle veya mağazadan satışlarla elde edebilirsiniz.

Herkesin eminim rahatsız olduğu ve merakla ne zaman düzelecek diye beklediği birçok hata düzeltilmiş. Başta, ittifak sohbetinden silinmeyen insanı sinir eden kaynak talep barları artık görünmüyor. Ben bile sevindim yani baya çektirmişlerdi :-)

Oyun ekranındaki alt bardaki yazıların rengi daha belirgin olması için beyaz olarak değiştirilmiş.

Yeni bir askeri birlik olarak "Korkunç Titan" gelmiş ancak tabii ki diğer birçok özel birlikler gibi eğitimi şu an için mümkün değil, sadece özel etkinliklerle elde edilebilir. Menzilli birliklerden şimdiye kadar bayağı çeken olmuştu. Özellikle de dragonu(çevik/savaş/venge) fazla olmayanlar. Birçok kişi 100k Ateş aynası veya yıldırım topu, okçu, lav dinozoruna nasıl karşı koyacağı konusunda kararsız kalıp büyük kayıplar veriyordu. Çözüm geldi ancak şimdilik ulaşılması biraz zor görünüyor.
Uçan Dragon oyunu; Flappy Bird çakması olan bu oyunu hem oyuna renk katsın hem de eğlencenin çıtasını yükseltsin diye eklediklerinden hiç şüphe yok. Basit bir oyun olmasına rağmen çok da iyi kodladıkları söylenemez ama idare eder :) oynamak da orijinal oyuna göre daha zor gibi duruyor. Ayrıca bu oyunda da günlük sıralamalarda dereceye girenlere ödüller veriliyor. Oyun, günlük 20 hak tanıyor ve bu haklar 24 saat geçerli oluyor. Oyunu oynayabilmeniz için tek şart, bir ittifakta olmanız. Oyuna girmek için ekranın sağ üst köşesindeki minik dragon ikonuna tıklamanız yeterli. İyi eğlenceler :)
Dragon kasası çılgınlığı yerine ara ara Dragon Mahzeni olarak çok iyi teklifler verecek şekilde yeni oyunlar eklenmiş. Aynı zamanda 10 oyunu aynı anda oynayabilme seçeneği eklenmiş. Bu ek özellik parası bol olanlar için kolaylık sağlayacaktır :)
Generallerin seviyelerinin önemini oyunda belki de bilenlerin sayısı % 5'i geçmez. Ancak bu güncelleme ile az da olsa kabam generallerin seviyelerini vurgulamak için renk değişimi yapmış, güzel de olmuş. Artık daha çetin savaşlar için bir adım daha atıldı denilebilir.
Mağazadaki ürünlerin etiketlerinde detaya ve kolaylaştırmaya gitmişler. Önceden bir araçtan 50 tane almak için 50 kez cihazın ekranına tıklamanız gerekiyordu artık bunun yerine çoklu alım seçeneğini kullanabilirsiniz. Hem bu şekilde bazı limitli ürünleri alırken de tek seferde limitinizi kolayca harcamış olacaksınız. Yakut miktarını da "Satın Al" butonunun üzerine yerleştirmişler. Güzel de olmuş yani :)
Antropus kamplarına veya bozkırlara saldırırken yeni başlayanların en çok sorduğu sorulardan birisine direkt olarak oyunun içinde çözüm bulmuşlar. Artık bozkırlara veya antropuslara saldırırken, saldır dediğinizde size bir öneride bulunarak askeri birliğin türünü ve miktarını vererek,  bu askerden en az bu akdarıyla veya buna eşdeğer askerlerle saldırarak zaferi elde edebileceğimizi gösteriyor. Özellikler oyuna yeni başlayanlar için büyük bir geliştirme olmuş denebilir.
Bir de önemli olarak gördüğüm bir detay var. Ana şehrin surunun sınırlarını genişletmişler. Muhtemelan yeni bina için arsalar açacaklar. Bu sadece benim tahminim :) bakalım bekleyip zamanla göreceğiz hepimiz. Bir de bazı ikonlarda ve küçük resimlerde değişikliğe gitmişler. Örneğin; kısa süreli tekliflerde sandık yerine daha dikkat çekici olması için cırt bir renkle parlak ve yazı olarak düzenleme yapmışlar alttaki resimde sol üst köşede görebilirsiniz. Special Offer = Özel İndirim
Yukarıdaki resimde kırmızıyla işaretlediğim alanın sağ bölgesindeki küçük yuvarlak platform için "Yakut Madeni" etkinliği getirildi. Aşağıda da resmini paylaştım. Yakut madenini günlük ziyaret ederek her 24 saatte 1 yakut kazanabilirsiniz.
Tabii ki her zamanki gibi Kabam gene parası olandan tarafta :)  "Yakut Madeni" yakut alışverişi yapanlara günlük olarak (1 ay boyunca) farklı derecelerde yakutlar hediye ediyor. Ne kadar çok yakut alırsanız o kadar çok yakut günlük hediye olarak 1 ay boyunca geliyor. Aşağıdaki resimde de görebilirsiniz.
Çok gereksiz bir detay ama raporlardaki zafer resmini değiştirmişler :) neden böyle bir atraksiyona girdiler ben de çözebilmiş değilim :) Ama raporlarda da generallerin seviyelerinin belirgin olarak gösterilmesi oyuncuları general atamaları konusunda biraz daha olsun dikkat ettirmeye yönelik bir çalışma olduğunu kabul etmek lazım.
Şu ana kadar gözüme çarpan değişiklikler bunlar, yenilerini gördükçe eklemeye çalışırım. Kabam resmi sitesinde herhangi bir bildirim veya duyuru yayınlamadığı için kendim gözlemlediklerimi ekliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder