5 Kasım 2013 Salı

Yeni Başlayanlar İçin

Oyunu ilk açtığınızda sizden bir Kabam hesabı oluşturmanızı veya varsa giriş yapmanızı isteyecektir. Eğer yoksa "Kabam hesabı oluştur" linkinden devam edebilir, varsa da "Kabam hesabına giriş yap" linkinden oyuna giriş yapabilirsiniz. Burada kabam hesabı olanlar muhtemelen bu oyunun pc versiyonunu da oynamışlardır...


Oyunda bilimsel araştırmalar yapmak, binaları geliştirmek ve savaşmak için 3 farklı kişi belirlenip size yardım için ipuçları verirler. İlk olarak o talimatları ve verdikleri görevleri yaparak başlamak herkes için avantajlı olacaktır.

Oyundaki asıl bina Kale olarak adlandırılmış ve hemen yanında da Ejderha Yuvası ve bir de şehrinizi çevreleyen Sur var. Bunun yanı sıra diğer binaları da basit olarak anlatayım. 

KALE: Fetihler kısmından dünya görünümündeyken fethettiğiniz yerleri görebilir ayrıca Kalenizi geliştirdikçe şehrinizde daha fazla boş alana sahip olabilir ve daha çok alan fethedebilirsiniz.

EJDERHA YUVASI: Ejderhanızı ve yeteneklerini, görüntüsü değiştirebildiğiniz yeni özellikler kazandırabilirsiniz.

BİLİM MERKEZİ: Kaynak üretimini arttırmak, inşaat süresini azaltmak, askerleri güçlendirmek ve diğer bir çok gelişmeyi kaydederek sizi rakiplerinizden öne geçirecek araştırmaları yapmanızı sağlar.

GARNİZON: Askerlerin üretildiği yerdir. Garnizon sayınız ne kadar fazla olur ve seviyeleri ne kadar yüksek olursa askerleriniz de o kadar hızlı bir şekilde üretilecektir.

SUBAY KARARGAHI: Generallerinizi atadığınız yerdir. Generallerin seviyesi ve gücü ne kadar fazla olursa savaşta kazanma şansınız da o oranda artacaktır.

TOPLANMA ALANI: Askerlerin yürüyüşe gitmeden önce topladığı yer. Her gelişme askerlerinizin bir defada yürüyüşe gidebilecekleri toplam asker sayısını arttıracaktır. (Seviye 20 = 100.000 kişilik yürüyüş)

EV: Yaptığınız her ev size artı nüfus kazandırır. Evleri geliştirdikçe nüfusunuz da artacaktır. Nüfus; asker üretimin ve bina geliştirmeleri gibi işlerde gerekli olacaktır. (Seviye 20 = 5500 nüfus.)

KULUÇKA YUVASI: Daha küçük ejderhaları (Çevik Akıncı Dragon, Savaş Dragonu vb.) barındırır. Daha yüksek seviye ejderhaları araştırmak ve bu ejderhaları daha hızlı eğitmek için bu binayı geliştirmeniz gerekir.

FABRİKA: Zırhlı Taşıyıcı, Dev ve Ateş Aynası gibi gelişmiş güçlü askerlerin üretiminde kullanılır. 

DEMİRCİ: Saf metalleri inşaat, zırh ve silahlarda gerekli olan gelişmiş alaşımlara dönüştürerek kullanmanızı sağlar. Metalürji araştırmanızı yükseltmeniz faydalı olacaktır.

GÖZCÜ KULESİ: Gelen saldırıları size önceden mesaj olarak bildirir. Her gelişme yine size avantaj sağlayacaktır. (Seviye 20 = Saldıranın İttifakını, Adını, Ordudaki askerlerin çeşidini ve sayısını tam olarak verir.)

DEPO: Saldırıya uğramanız durumunda kaynaklarınızı korumaya yarar ve bina için yaptığınız her bir gelişme seviyesi daha fazla kaynak depolamanızı sağlar. (Seviye 20 = her türden 1 M kaynak saklar)

TİYATRO: Halkınızı eğlendirmeye ve mutluluk oranını yüksek tutmaya yarar. Daha mutlu olan halktan daha çok vergi alarak altınlarınızı çoğaltabilirsiniz.

ÇİFTLİK: Halkınız ve askerleriniz için yiyecek üretir. Her seviye artışı daha fazla yiyecek üretir. Ancak boş(atıl) nüfusunuzdan da kullanarak nüfusta azalmaya sebep olacaktır.

KERESTE FABRİKASI: İnşaat ve silahlarda kullanmak için kereste üretir. Her seviye artışı daha fazla yiyecek üretir. Ancak boş(atıl) nüfusunuzdan da kullanarak nüfusta azalmaya sebep olacaktır.

MADEN OCAĞI: İnşaat ve askerler için metal üretir. Her seviye artışı daha fazla yiyecek üretir. Ancak boş(atıl) nüfusunuzdan da kullanarak nüfusta azalmaya sebep olacaktır.

TAŞ OCAĞI: İnşaat ve bazı birliklerin eğitimi için taş üretir. Her seviye artışı daha fazla yiyecek üretir. Ancak boş(atıl) nüfusunuzdan da kullanarak nüfusta azalmaya sebep olacaktır.

Dünya görünümü ile de ilgili birkaç bilgi vereyim.

Dağ, Tepe, Orman, Göl, Savana, Bataklık gibi bozkırları, Antropus Kampları (1 - 10 level) ve hatta bulutları göreceksiniz. Başında da dediğim gibi oyunun amacı(oyunu yapanların dediğine göre Antropusları Atlantis'ten kovmak) Antropusları yenmek, bozkırları fethederek kaynak gelirini arttırmak. Aynı zamanda dünya görünümünde diğer oyuncuların kalelerini de göreceksiniz. Eğer üzerinde parlak bir kalkan yoksa saldırı düzenleyebilirsiniz. Ama önce askerlerinizi yapıp güçlenmek gelişmek lazım...

Ekranın sol üst köşesindeki mavi yer işaretine tıkladığınızda şehrinizin bulunuğu koordinata geri geleceksiniz. Kaybolmayasınız diye size işaret yapmışlar :) Hemen yanındaki kitap işareti ise, bir nevi log denebilir. Bu kitap işareti sizin fethettiğiniz bozkırları, size karşı yapılan son 10 ve sizin yaptığınız son 10 yürüyüşü gösterecektir. Hemen sağındaki yeşil kalkan işareti ise, bozkırların, antropusların ve diğer oyuncuların hangi seviyelerde olduğunu görmek için yapılmış kullanışlı bir butondur. X ve Y yanlarındaki boşluklara istediğiniz koordinatı yazarak kolayca ulaşabilesiniz diye koyulmuştur. Koordinatı yazıp hemen sağındaki mercek işareti ile o koordinata gidebilirsiniz.

NOT: Haritada yer işaretleme işlemi yeni başlayanların birçoğu tarafından yapılamayan bir durum. Aslında çok kolay. Haritaya gelip, işaretlenecek yerin üzerine tıklatıp, açılan pencereden kitap resmine tıklayıp, alttaki 3 işaretten birini seçip kaydetmeniz yeterli olacaktır.

15 yorum:

  1. Slm dragons of atlantis e giriş yapıyorum hata veriyor tamam a basıp tekrar deneyiniz diyor tamam bakıyorum aynı şey oluyor yardım eder misiniz

    YanıtlaSil
  2. Oyunu cihazından kaldır. Bir sistem temizleyici programla kalan artık dosyaları da temizleyecek bir yazılımla tarattıktan sonra cihazı yeniden başlatıp uygulamayı yeniden kur çalışacağını düşünüyorum. Bu arada cihazda antivirüs veya sistem koruyucu programlar varsa devre dışı bırak veya uygulamayı güvenilir olarak eklersen işin kolaylaşır.

    YanıtlaSil
  3. Oyunu silerim ama tekrar google play dan indirmek zorunda kalacağım ve sıfırdan başlamak zorunda olurum ve yazılımla nasıl tarata cağım ben telefondan giriyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E-mail adresinle Kabam Hesabı oluşturursan oyunun verilerinde kayıp yaşamazsın. Hesabını oluşturmadıysan oyunun ayarlarında girip kabam hesabı oluştur. Daha sonra yukarıdakileri uygularsın. Telefondan tabletten veya PC den girmen farketmez. Mesela Google Play den Advenced System Care programını indirip cihazını taratıp istediğin düzenlemeleri yapabilirsin.

      Sil
    2. Teşekkür ediyorum size oldu. Birde oyun için birşey sormak istiyorum.oyunda seviye olarak biraz yavaş ilerliyorum Garnizon ve asker geliştiriyor ama seviye yavaş nasıl seviye hızlı ilerler ilk önce neleri ilk yapmam gerekiyor

      Sil
    3. Rica ederim. Burada yazanlar sorularınıza cevap olacak diye düşünüyorum.

      http://elitsavascilar.blogspot.com.tr/2013/11/oyun-stratejileri.html

      Sil
  4. Hesap silme işlemi var mi ? Silip yeniden başlamak istiyorum ama google+ ile ilişkilendirildi beceremiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabam a kayıt yaptığın e mail adresine bağlı hesabı kendiniz silemiyorsunuz. Bunun için Kabam a mesaj yazmanız gerekiyor. Onlar sizden onay aldıktan sonra siliyorlar. Ama oyun verilerini temizledikten sonra tekrar başka bir e mail adresi ile kayıt yaptırarak yeni bir hesapla oyuna yeniden başlayabilirsiniz ya da şu anki mevcut hesabınızdan farklı bir server a geçiş yaptığınızda oradaki hesabınız sıfırdan başlar.

      Sil
    2. Hmmm anladim.. Coook tsk ederim, yeni server aklima gelmemişti :))

      Sil
  5. Merhabalar. Benim merak ettiğim birşey var. Benim binalarımın seviyeleri çok yüksek fakat bina görünümleri hep aynı. Kullandığım telefon markası Asus zenfone2, Samsung s3. s4 markalı telefonlarda bina görünümü değişiyor. Fakat benim telefonumda değişmiyor. Bunun çözğm yolu varmı acaba.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabam üzerinde e-posta ile üyeliğiniz varsa, telefonunuzdan oyun kapalıyken, ayarlar dan uygulamalar sekmesine girip, oyunu bulup önbelleğini temizlerseniz, oyuna tekrar giriş yaptığınızda düzelecektir. Ancak Kabam hesabınız yoksa boyle bir şey kesinlikle yapmayın aksi taktirde oyundaki bütün bilgileriniz ve ilerleme kaydınız sıfırlanır. Üyeliğiniz yoksa Kabam a üye olun sonra istediğiniz zaman bu alternatifi kullanabilirsiniz. İyi oyunlar...

      Sil
    2. Siz ya benim sorumu yanlış anladınız yada ben yanlış soru sordum. Demek istediğim şu. 1 lvl bina görünümü ile 20 lvl bina görünümü aynı değil. Fakat benim bina seviyem 20 lvl. Ama 1 lvl bina görünümü var hala, bunu nasıl çözebilirim. Ve ben sürekli veri sil yapıyorum diğer hesaplarıma bağlanmak.için.

      Sil
    3. Yanlış anlamamışım Serkan Bey. Sizin gibi birçok kişi aynı sorunla karşılaşıyor. Hesabınıza bağlandığınızda bağlantı hızınızın yavaş olması veya telefonunuzun kasma yapması gibi bazı nedenlerden dolayı bina asker veya dragon görünümleri gibi resimler tam yüklenemiyor olabiliyor. Hesabınız varsa Kabam üzerinde veri temizleyip tekrar giriş yaptığınızda düzeliyor. Eğer hala sorun yaşıyorsanız oyunu tamamen kaldırıp telefonunuzu Advenced Mobil Care veya CCleaner gibi bir uygulama ile taratıp temizleyin, telefonunuzu yeniden başlatın ve tekrar kurmayı deneyin bir de derim. Telefonunuzla alakalı bir sorun değil. Oyundan kaynaklanan bir hatadır. Başka bir çözüm yolu gelmiyor şu an aklıma.

      Sil
    4. Teşekkür ederim deneyeceğim.

      Sil