31 Ocak 2014 Cuma

BlueStacks Kurulumu ve Kullanımı

Android cihazların artmasından sonra neredeyse tüm akıllı telefonlar artık Android işletim sistemine sahip oldu. Google Play gibi uygulama depolarından da binlerce yazılım ve uygulamalar kullanıma sunuldu. BlueStacks, bize tüm bu Android imkanlarını PC ortamında kullanabilmemizi sağlayan Genymotion benzeri bir program. Aynı zamanda TV, MAC ve IOS platformları da desteklemektedir.Bu güne kadar tek bir kararlı sürümü yayınlandı ancak bazı problemlerden dolayı geri çekildi. Program şu anda beta aşamasında olduğundan hala bazı uyumsuzluk sorunları yaşanmakta. Özellikle Win 8.1 kullanıcıları için şu an bildiğim kadarıyla sanal makine oluşturmaktan başka çözüm de yok, o zahmete de kim girer bilemiyorum :)

Öncelikle işletim sisteminize uygun olarak programı indirmek için TIKLAYINIZ.

BlueStacks Nasıl Kurulur Resimli Anlatım

Kuruluma başlamadan önce, Antivirüs programı kullanıyorsanız durdurmanız yeterli olmayacaktır kapatmanız gerekecektir. Ayrıca Advenced System Care tarzı araçlar kullanıyorsanız onları da devre dışı bırakmalısınız. Kurulum bittikten sonra da güvenlik duvarından izin verilenler listesine programı eklemeyi unutmayınız.

Programı yukarıda verdiğim bağlantıdan indirdikten sonra, sağ tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır"ı seçip kurulumu başlatınız. Aşağıdaki resimlerdeki gibi ilerleyiniz...

Yükleniyor ekranında bazen 3 -5 dakika beklemeniz gerekebiliyor. Lütfen acele etmeyiniz...
Eğer 15 dakika geçti ve hala yükleniyor ekranındaysanız panik yapmayin. Ben de kurarken aynı problemi yaşadım. Şimdi size çözüm için 2 seçenek sunacağım. Eminim bir tanesi işe yarayacaktır.

1. Program ekle kaldırdan sadece BlueStacks App Player'ı kaldırıp, PC yi yeniden başlatıp, yukarıdaki tüm işlemleri tekrar yapın. (Ben bu şekilde çözdüm sorunu)

2. .NET Framework 3.5'i yükleyip deneyin. (Program Ekle Kaldır>Windows Özelliklerini Aç veya Kapat'tan yapabilirsiniz.)

Eğer hala olmadı, yapamadım diyorsanız boş verin o zaman siz telefondan girmeye devam edin uygulamalara :)

Eğer çalıştırırabildiyseniz gerisi çok kolay. Google Play veya AppStore'a bağlanıp oyunu indirmeniz ve çalıştırmanız kalıyor.

Google Play olmayan veya kurulum sorunu yaşayan arkadaşlar Google Play indirmek için TIKLAYINIZ. Bu linkten sisteminize ugun olan sürümünü indirip kurulumunu yaparak Google Play uygulamalarına da ulaşmış olursunuz.

Oyunun ekran görüntüsünü de şimdi çekip aşağıya ekledim.
NOT: Bluestacks kullanırken "@" işareti yapamazsanız başka bir yerde yazıp kopyalayın daha sonra Bluestacks de istediğiniz yere yapıştırın. Hatta metnin tamamını başka bir yerde mesela bir not defterinde vs. yazıp tamamını kopyalayıp yapıştır yaparak da bu sorunu basit bir şekilde çözebilirsiniz. Programın içinden halledebilecek bir yol bulamadım şimdiye kadar.

24 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yolu denedim derken neleri denedin bilmiyorum ama, daha öncesinde çalışıyorken bozulduğuna göre format attıktan sonra tekrar düzgün bir şekilde kurulum yaptığınızda aynı şekilde çalışması lazım. Formattan sonra(win8 kullandığınızı varsayarak söylüyorum) windows özelliklerinden NET Framework 3,5 etkinleştiri özellikle NET Framework 2.0 yükleyip deneyin. 4 de bu tür problemlerle karşılaşılıyor bildiğim kadarıyla. Umarım sorun çözülür.

      Sil
    2. sorun çözülüdümü acaba bendede açılmıyorda

      Sil
    3. yukarıda dediklerimi denediniz mi?

      Sil
    4. kardes anlatımın için cok sagol
      program yukleme işlemi tamam
      oyun ındırmesıde tamam
      ama sorun şu oyunu acıyorsun yuklenıyor dıyor ve ekran kararıyor oyunun muzık sesleri gelıyor ama oyunu karanlık ekran oldugu ıcın oynayamıyorsun bu neyden olabılır programı yuklerken bı yerde bı hata mı yapmışık anlamadım ki

      Sil
    5. Rica ederim. Advenced System Care, antivirüs programları windows defender dahil pasifize edip bluestacks ı güvenlik duvarından güvenilen uygulamalara ekledikten sonra uygulamaya sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Bu sefer de aynı hatayı alırsanız uygulama silme programı kullanarak blueastacks i regedit ten tamemen sildikten sonra pc yi yeniden başlatıp kurulum yaparak çalıştırmayı denetin. eğer bunlardan da sonuç alamazsanız şu an için elimden gelen bir şey yok maalesef :(

      Sil
  2. kabam yazısı geliyor ama oyun acılmıyor NET Framework 2.0 yuklu diyor bilgisayarda

    YanıtlaSil
  3. Advenced System Care, antivirüs programları windows defender dahil pasifize edip bluestacks ı güvenlik duvarından güvenilen uygulamalara ekledikten sonra uygulamaya sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Bu sefer de aynı hatayı alırsanız uygulama silme programı kullanarak blueastacks i regedit ten tamemen sildikten sonra pc yi yeniden başlatıp kurulum yaparak çalıştırmayı denetin. eğer bunlardan da sonuç alamazsanız şu an için elimden gelen bir şey yok maalesef :(

    YanıtlaSil
  4. bende
    Could not write value BlueStacks Agent to key \software\microsoft\windows\currentversion\run. Verify that you have safficient access to that key or contact your support personel.

    hatası veriyor nasıl yapabilirim ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndrdiğin Bluestack in exe kurulum dosyasını çalıştırmak için, sağ tıkla > Yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak kurulum yapmaya çalış. Sorunun düzelecektir. Senden Administrator yetkilerine sahip olduğunu göstermeni istiyor sadece. Basit bir hata. Kolay gelsin...

      Sil
    2. abi olmadı bende neden olabilir
      dediğinizi yaptım napabilirim

      Sil
    3. Programı tamamen kaldırım, sistem registry temizleyici programlardan birini kullanıp registry(registry cleaner veya Advenced System Care olabilir.) temizliğini yaptıktan sonra PC yi yeniden başlatıp tekrar kurulum yapıp yukarıdaki anlattığım şekilde dene umarım bu sefer olur.

      Sil
    4. abi error 1406 diyor gene aynı hatayı veriyor napacam :D

      Sil
    5. Regeditten gerekli izinleri vermen gerek anlaşılan ama bu da senin için güvenliği açığı demek. Pek önerilmeyen bir yol. Pc de antivirüs falan varsa tamamen kaldırıp sistem dosyalarını taratıp temizlettikten sonra denemen gerekebilir. Şu an aklıma başka bir yol gelmiyor. Regeditten halledebilirsin ama dediğim gibi bu senin için güvenlik açığı oluşturur ve pek tavsiye edilen bir yöntem değildir.

      Sil
    6. abi bi yolunu buldum indirdim ama mesela clash of clansı buluyorum paket uyuşmazlığı filan diyor napabilirim ?

      Sil
    7. O oyunla ilgili ve oyuna özgü de olabilir veya bluestacks ın android sürümü ile alakalı olabilir, o konuda başka bir fikrim yok.

      Sil
  5. benımkıde kabam yazısında kalıyor buna cozum bılen varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem koruma veya antivirüs programlarını, windows güvenlik duvarı dahil, pasifleştirdikten sonra programı tamamen kaldırıp, sistem önbelleğini de temizledikten sonra yeniden yönetici olarak kurup çalıştırdığınızda, yukardaki işlemleri sırasıylayaptığınızda düzeleceğini düşünüyorum. Eğer düzelmezse gene de elimden gelen basşak birşey yok şu anlık. İyi günler dilerim.

      Sil
  6. benimde aynı kabam yazısı çıkıyo kapanıyor sorun ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem koruma veya antivirüs programlarını, windows güvenlik duvarı dahil, pasifleştirdikten sonra programı tamamen kaldırıp, sistem önbelleğini de temizledikten sonra yeniden yönetici olarak kurup çalıştırdığınızda, yukardaki işlemleri sırasıylayaptığınızda düzeleceğini düşünüyorum. Eğer düzelmezse gene de elimden gelen basşak birşey yok şu anlık. İyi günler dilerim.

      Sil
  7. işletim sistemi uygun değil herhalde halledebileciğim bi yol varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genymotion diye başka bir android emülatörü var. Size en iyi tavsiyem onu denemeniz olur. Umarım onunla istediğinizi yapabilirsiniz. Genymotion en azından bu tür srounlar çıkarmaz. İyi oyunlar dilerim...

      Sil
  8. error 1406 lütfen yardım edin her yolu denedim

    YanıtlaSil
  9. Windows’un standart hatalarından birisi olan “Bu Uygulama Açılamıyor” hatası, ilk zamanlarda çözümüne ihtiyaç duymadığınız alternatif şekillerde sorundan kurtulduğunuz bir hata olsa da bir yerden sonra iyice can sıkmaya başlıyor. Windows’un kullanıcıyı koruma ilkesi üzerine oluşturulan ve birkaç işlem ile çözülebilen bu sorunu nasıl çözebiliriz? Hemen, Bu Uygulama Açılamıyor Hatası
    http://www.windowshatalari.com/bu-uygulama-acilamiyor-hatasi-ve-cozumu/
    http://www.windowshatalari.com

    YanıtlaSil