6 Mayıs 2014 Salı

Yeni General Sistemi

Generaller ile ilgili yeni sistemin tüm detay ve açıklamalarını bu yazıda açık şekilde bulabilirsiniz. İsteyenler sistem mesajını yazının en alt kısmından okuyabilirler.

Subay Karargahına ilk giriş yaptığınızda, size ücretsiz olarak adet general atamasını oyun yönlendirmeleri ile yaptırıyor.  Daha önceki generallerde sadece seviye ve bonus özelliği vardı, güncelleme ile birlikte generallere yıldız rütbeleri de verilmiş. Bunlar:

1 Yıldız = Yaygın
2 Yıldız = Alışılmamış
3 Yıldız = Nadir
4 Yıldız = Epik

Aşağıdaki general kartları iyileştirilebilir ve daha da güçlendirilip Ustalık Alanı Bonusları arttırılabilir. Ayrıca, aynı isimdeki 2 general birleştirilerek evrimleştirilebilir ve bu şekilde generalin sınırları ve yetenekleri de geliştirilmiş olur.

Aynı zamanda Subay Karargahının seviyesini arttırmak sadece general sayısını arttırmıyor, bununla birlikte kart kapasitesini de yükseltiyor. Yakutlarla general alıp atama imkanı da verilmiş.
Üstteki resimdeki gibi ücretsiz bir generalin yanında bir de ücretli olarak alınabilecek generallerden alabilmemiz için "Altın Alım Jetonu" vermiş ve onun da nasıl alındığını oyun yönergeleriyle aldırarak alttaki resimdeki gibi öğretiyor. Bu güncelleme ile sistem çok daha kompleks ve daha kolay strateji geliştirilebilir hale getirilmiş. Önceki sistemde generallerin pek fazla rolleri olmamasına karşılık bu sistemde generallerin önemini önümüzdeki savaşlarda bariz olarak göreceksiniz. 
Ayrıca generalleri aldığımı gibi kalmıyor. Subay Karargahından geliştirme seçeneği ile istediğimiz generali seçip geliştirme, güçlendirme, iyileştirme imkanlarımız da var.

İyileştirme: General yetenek seviyelerini geliştirmek için generallerinizi kullanarak generallerinizi iyileştirerek saldırı, savunmalarda, kaynak, can, hız gibi kriterlerde size sağlayacağı avantajı arttırın. Ben anlamadım diyenler için de 1 yıldızlı generalleri otomatik iyileştir seçeneğini kullanarak da iyileştirme yapabilirsiniz.

Subay Karargahından, Geliştir'e tıkladıktan sonra İyileştir diyerek generalinizi iyileştirmeye başlayabilirsiniz.
İyileştir dediğimizde bizden generalleri seçmemizi isteyecek. 1 general iyileştirmek istediğimiz general olacaktır, seçtikten sonra, iyileştirmek için diğer generalleri seçmenizi isteyecektir.
2. generali de seçtikten sonra iyileştir diyoruz.
İyileştirmek istediğimiz generalin güçleri artmış ve özellikleri daha da iyileşmiş olarak karşımıza geliyor. Bu şekilde generalleri iyileştirerek ordularımıza ve şehrimize ekstra güç kazandırabiliyoruz.
Geliştirme: General seviyesini ve yetenek seviyesi sınırlarını arttırmak için aynı isme ve aynı gelişme süresine sahip generalleri birleştirerek değiştirin.

NOT: Geliştirmek istediğiniz generali geliştirirken kullandığınız generalleri bir daha kullanamıyorsunuz. Bunu bir nevi generallerin güçlerini birleştirmek anlayışı altında yaptıkları için general geliştirmede kullandığınız generaller gidiyor, geriye sadece geliştirilmiş 1 general kalıyor.

Subay Karargahından, Geliştir'e tıkladıktan sonra Geliştir diyerek generalinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.
Geliştir dediğimizde bizden generalleri seçmemizi isteyecek. 1 general geliştirmek istediğimiz general olacaktır, seçtikten sonra, geliştirmek için birleştireceğiniz aynı isme ve aynı gelişme süresine sahip diğer generali seçmenizi isteyecektir. Onu da seçtikten sonra hemen altta gelişmeden sonra generalinizin son durum raporunu göreceksiniz. Eğer gelişme durumunu beğenmediyseniz başka bir general deneyebilir veya geliştirmekten vazgeçebilirsiniz. Generali geliştirdikten sonra generalin profil resminin köşelerinde yeni barlar belirecek. Bu barların de ne anlama geldiği aşağıdaki resimde mevcut.
Bir yeni özellik de, oyunun tıpkı PC versiyonundaki gibi ırk sınıflarını aynen buraya da taşımış olması. General ata sekmesine geldiğimizde hangi ırkın generallerinden atamak istediğimizi soruyor. Hangi ırkın özelliğinin ne olduğunu da aşağıdaki resimde paylaştım. İstediğiniz generali, ırkları karşılaştırarak kolaylıkla kendi oyun tarzınıza uygun olarak seçebilirsiniz.
Generallerini atayarak; kaynak artışı, savunma ve saldırı gücü artışı, hız ve can artışı gibi ek özelliklerle gücünüzü gösterebilirsiniz.
Bir de yukarıda da bahsetmiştim. Daha iyi seviyelerdeki ve daha iyi özelliklere sahip generalleri atamak için "Gümüş Alım Jetonu" ve "Altın Alım Jetonu" özelliğini kullanmanız gerekecektir. Oyun şu an için başlangıç olarak birkaç jeton vermiş. İdareli kullanın derim :)
General atama seviyemiz daha önceleri 10 - 11 lerde sürünürken yeni uygulamayla birlikte 200'e kadar çıkartılarak taktikselliğin önü açılmış. Bir de artık yürüyüş yaparken de generallerinizin özellik ve seviyelerini dikkate almanız artık kaçınılmaz hale geldi.
Güçlü rakiplerinizi geçtim, en basitinden bir Antropus kampına dahi saldırırken (kamplardaki askerlerin bizim birliklerimdeki denklerini biliyorsanız) o birliklere karşı etkili olan artısı büyük generalleri kullanmanız hem kaybınızı azaltacak hem de generalinizin bonusunun artmasını sağlayacaktır. Mesela aşağıdaki örnekte; 14.4 % Can ve 14.4 % Savunma bonusuna sahip 28 seviyesi 3 yıldızlı, ayrıca Çevik Akıncı Ejderhalar üzerinde etkisi olan bir general görüyorsunuz.
Bir de farklı bir detay göze çarpıyor general özelliklerinde, Liderlik. Liderlik; yürüyüşlerinizde Toplanma Alanınızın izin verdiği birlik sayısından Liderlik seviyesi kadar fazla birlikle saldırı yapabilmenize olanak sağlıyor. Yani Toplanma Alanınız 20 seviye ise, normalde maksimum 100.000 birlik ile yürüyüş yapabiliyorken, Örneğin aşağı resimdeki bir generalle yapacağınız yürüyüşünüzün birlik kapasitesi 106.800 oluyor. Bu bence bariz fark yaracak bir özellik. O yüzden general iyileştirme ve geliştirmeniz esnasında bu özelliği göz önünde bulundurursanız avantaj sizde olacaktır.
Generallerin "Değişme Süreleri" 0/1 den 0/5'e kadar yıldız sayısına göre değişiyor. Bu şu demek oluyor. Mesela generalimiz 2 yıldızlı Pandora olsun; Pandora'yı bir başka pandora ile geliştirdikten(birleştirdikten) sonra aynı şekilde 2 Pandora'nın da gelişmiş hali ile birleştirebiliriniz ve Değişme Süreleri: 2/2 olur. Bu durum 5 yıldızlı bir general için de 5/5 olana kadar gidecektir. 2 yıldızlı bir generalin değişme süresini 2/2 yapmak için toplamda aynı isimden 4 generale ihtiyaç vardır. 5 yıldız için bu sayı 16 olacaktır. Şimdiden kolay gelsin :)
(16) 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
(8)   2 2 2 2 2 2 2 2
(4)   3 3 3 3
(2)   4 4
(1)   5 seviye general şeklinde basit mantıkla da düşünerek hesabınızı yapabilirsiniz.

Her ihtimale karşı, sistem tarafından oyunda profilime gönderilen mesajı da buradan yayınladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder