10 Haziran 2014 Salı

3.4.0 Güncellemesi ile Gelen Yenilikler

Yeni güncelleme ile oyuna birçok yenilik geldi. Bunlar kısaca;
- Günlük Giriş Ödülü Uygulaması
- Arena Uygulaması
- Statüs Bar'da yeni eklemeler
- Birlik Eğitimi Sırası Ekleme
- Dragon Mağarası'na diğer dragonların eklenmesi
- Giriş Ekranına Ateş Dragonu Afişi eklemesi
- Uyarı Bildirimi eklemesi
- Dünyalar Sekmesi performans iyileştirmesi.



Günlük Giriş Ödülü Uygulaması
Bu uygulama ile oyuna giriş yaptığınız her günün logu tutularak aylık periyotlar halinde, her 2 günden birisi için size ödül veriliyor. Örneğin aşağıda Haziran ayı için günlük giriş ödüllerini görebilirsiniz. Bu ödüller farklı server larda farklı derecelerde olabilir. Kısacası Kabam oyuna her gün girip ilgilenmemizi tam bir bağımlı olmamızı istiyor da denebilir :)

Arena Uygulaması
Bu uygulama için alt barda bir ikonla kısayol vermenin yanı sıra, ana şehrimize kolezyum tarzı bir yapı da eklenmiş. Arena uygulaması biraz komplex bir yapıya sahip olduğunda burada fazla değinmeyeceğim. Çünkü Arenayı başka bir yazımda detaylı olarak anlatacağım.

Statüs Bar
Yenilik yapmışken biraz da değişiklik yapalım diye düşünmüş tasarımcı arkadaşlarımız sanırım ki, "Eğit" ikonunu da değiştirmişler :) Bunun yanı sıra yeni general sistemine hızlı erişim için "Generaller" ve Arena uygulamasına kısayol için "Arena" ikonu da eklenmiş.

Birlik Eğitimi Sırası Ekleme
Birlik Eğitimi şimdiye kadar herkesin de bildiği gibi tek koldan ilerliyordu. PC oyununu oynayanlar için bu durum yaklaşık 14 15 yoldan yapılıyor. Kabam mobil oyun için de başka bir alternatif sunuyor bize. Şimdilik benim anladığım kadarıyla sadece 2. bir birlik eğitim sırası veriyor ancak ilerleyen zamanlarda belki bu durum giderek gelişerek daha fazla kol sayısı olabilir. Bu şu demek oluyor kısacası. Aynı anda 2 farklı eğitimi birden yapabileceğiz. Bakalım nasıl olacak bekleyip hep birlikte görelim :)
Savaşlarda kullanılan generallerin bonusları öncesinde kapalı olarak gelen raporlarda artık açık bir şekilde görünür halde geliyor. Aşağıdaki resimde de net olarak görebilirsiniz. Ayrıca her oyuncunun isminin başına Rank belirtisi olarak bir ikon haznesi konulmuş.

Tüm Büyük Dragonlar Dragon Mağarası'nda
Şimdiye kadar ki keşiflerde sadece ana kaledeki Büyük Dragon kullanabiliyorduk ama bu güncelleme ile birlikte artık savaşmak için hazır gelişmiş diğer dragonlarımızı da kullanabiliyoruz. Biraz geç gelen bir özellik oldu ama iyi de oldu :) istediğimiz dragonla keşfe gitmek istediğimizle saldırı düzenlemek oyunu istediğimiz gibi yönetmek açısından bize avantaj sağlayacaktır.

Dragon Görevi Sikkesi
Dragon Mağarasında oyunculara günlük olarak tanınan keşif sayısını arttırmak amacıyla kullanmanız gereken Dragon Görevi Sikkesi envanter olarak oyuna ilave edilmiş. Ayrıca bu sikke Arena Mağazasından da madalya karşılığı alınabiliniyor. Ayrıca  yakuta da mağazadan temin edilebilir.
Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi keşifleriniz bittikten sonra Dragon Görevi Sikkesini kullanarak günlük limitinizin üzerinde keşiflerinize devam edebilirsiniz.

Uyarı Bildirimi
Hemen hemen tüm oyuncuların gerçekten ihtiyaç duyduğu bir eksiklikti. Bu olayı da ekran parlaklığının değişimi ile bir sinyal vererek aşmış Kabam. Bu konuda gerçekten aşmışlar tebrik ediyorum :) Bazı arkadaşlar bu da ne ben anlamadım diyorlar, örneklendirerek anlatayım.. Küreselde yazışıyorsunuz, mesaj okuyorsunuz, arenadasınız veya asker eğitimindesiniz vs. diyelim; eğitiminiz bitti, araştırmanız bitti veya mesaj geldi ya da düşman yaklaşıyor işte bu gibi durumlarda ekran parlaklığı selektör yaparak sizi uyarıyor. Eskiden siz küreselde yazışırken ekrana düşman yaklaşıyor uyarısı gelmiyordu şimdi de gelmiyor ama ekran parlaklığını değiştirerek sizi uyarıyor. Bence kayda değer zekice bir uyarlama olmuş.

Dünyalar Sekmesi Performansı
Birden fazla server da oynayan veya serer listesini görüntülemek için dünyalar sekmesine tıkladıktan sonra beklediğimiz yarım saatin fazla olduğunu anlayan Kabam bize bir güzellik daha yaparak sekmenin verimini arttırarak hızlandırmaya gitmiş ve çok da güzel olmuş. Gayet hızlı bir kullanım sunuyor.

NOT: Harita görünümünde bir kararsızlık da sezmedim değil, herkeste oluyor mu bilmiyorum tabi ki. Hareket ettirmekte bazen takılma gibi problemler yaşanıyor ama muhtemelen kısa süre içinde yeni bir güncelleme veya düzenleme ile düzeltilir.( ve 1 gün sonra 3.4.1 güncellemesi geldi :D problem düzeltildi.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder